Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-06@19:51:51 GMT

5هزار کیلومتر مربع از شرق سوریه آزاد شد

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۸۷۶۴۰

5هزار کیلومتر مربع از شرق سوریه آزاد شد

در اولین مرحله از عملیات بزرگ «الفجر الکبری»، ارتش سوریه و نیروهای متحدین موفق شدند بیش از ۵ هزار کیلومتر مربع از مناطق تحت اشغال داعش در شرق سوریه را آزاد کنند.

به گزارش مشرق، ارتش سوریه و نیروهای متحدین بیست و پنجم ماه مه جاری عملیات بسیار گسترده‌ای را تحت عنوان «الفجر الکبری» در بیابان‌های شرقی این کشور علیه «داعش» آغاز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین گزارش‌ها تاکید می‌کند، ۵ روز پس از آغاز این عملیات نیروهای ارتش سوریه و متحدین موفق به آزادسازی بیش از ۵ هزار کیلومتر مربع از مناطق تحت اشغال داعش در شرق سوریه شوند. آزادسازی این مناطق به معنای توسعه کمربند امنیتی مناطق مرکزی سوریه و شرق استان دمشق و تامین امنیت هرچه بیشتر این مناطق است.

«الفجر الکبری»، بزرگترین عملیات ارتش سوریه علیه داعش

عملیات «الفجر الکبری» به این جهت که بزرگترین عملیات ارتش و نیروهای مسلح سوریه علیه داعش از زمان آغاز بحران سوریه شمرده می‌شود، حائز اهمیت بسیار است و براساس نقشه‌های میدانی قرار است، ۱۳ هزار کیلومتر مربع از مناطق شرقی سوریه طی چند مرحله در چارچوب این عملیات از سیطره داعش آزاد شود.

بنابر اعلام منابع آگاه میدانی، ارتش سوریه و نیروهای متحدین طی ۵ روز با موفقیت مرحله اول این عملیات بزرگ را به پایان رسانده و مهمترین هدف مشخص شده در این مرحله یعنی «تامین امنیت بزرگراه دمشق – تدمر» را محقق کردند.

به گفته این منابع، نیروهای سوری و متحدین علاوه بر تحقق هدف اصلی این مرحله، موفق شدند، پیروزی های جانبی دیگری را هم رقم بزنند که از جمله آنها باید به وارد آوردن ضربات سنگین به بنیه هجومی و دفاعی داعش در مرکز و شرق سوریه و باز پس گیری معادن و کارخانه‌های فسفات منطقه «خنیفیس»، به عنوان مهمترین معادن فسفات سوریه اشاره کرد.

دیگر ابعاد میدانی عملیات «الفجر الکبری»

از دیگر ابعاد مهم میدانی عملیات «الفجر الکبری» از بین رفتن خطر داعش بر بزرگراه بین المللی دمشق – حمص و محاصره بخشی از گروه‌های تروریستی مورد حمایت آمریکا و اردن در محور شرقی منطقه «القلمون» است.

بنابر گزارش‌ها ارتش سوریه و نیروهای متحدین با پیشروی در مناطق بیابانی شرق سوریه ضمن آزادسازی این مناطق، و سیطره بر ارتفاعات راهبردی مشرف به مناطق اطراف بزرگراه تدمر – دمشق را بازگشایی کنند.

به گفته منابع آگاه میدانی، ارتش سوریه پس از آزادسازی معادن و کارخانه‌های فسفات منطقه خنیفیس، دو شهرک «البارده» و «البصیریه» و روستای «العلیانیه» در ۱۰ کیلومتری م جنوب خنیفیس را آزاد و راه‌های امداد و کمک‌رسانی به تدمر را بازگشایی کنند.

مهمترین هدف کلان عملیات «الفجر الکبری»

هدف کلان عملیات «الفجر الکبری» از بین بردن گذرگاه‌های راهبردی داعش در مناطق بیابانی شرق عنوان شده است، گذرگاه‌هایی که این گروه تروریستی تکفیری از آنها برای رصد، پیگرد، امداد و کمک‌رسانی و نقل و انتقال عناصرش بین مناطق مرزی سوریه و عراق استفاده می‌کرد و مساحتی بالغ بر ۱۳ هزار کیلومتر از خاک سوریه را شامل می‌شد که تشکیل دهنده یک سوم مساحت سوریه است.

تدارکات میدانی و نظامی برای عملیات «الفجر الکبری» از ۴ ماه قبل شروع شد و با پایان یافتن مرحله آمادگی عملیات از دو محور آغاز شد: محور اول؛ عملیات ارتش سوریه و پیشروی آنها از شرق دمشق به سمت بادیه شام را شامل می‌شد و محور دوم؛ محور اثریا، در شرق استان حمص مشخص گردید.

تدارک برای شکست محاصره دیرالزور

نیروهای ارتش سوریه و نیروهای متحدین پس از پیشروی در این دو محور و دستیابی به اهداف مشخص شده از جمله تامین امینت بخش گسترده‌ای از مناطق حومه شرقی دمشق و حمص و فروپاشی بخش گسترده و عمده خطوط دفاعی داعش، حوالی کوه «عنیبه» به یکدیگر ملحق شدند.

تحقق اهداف مورد نظر راه پیشروی نیروهای ارتش سوریه و متحدین تا حوالی شهر «دیر الزور»، مرکز استان «دیر الزور» هموار کرد تا مهمترین هدف آتی ارتش سوریه در شرق این کشور، در هم شکستن محاصره این شهر باشد که بیش از ۳ سال است، توسط داعش به محاصره در آمده است.

قطع خطوط امداد و کمک‌رسانی داعش در مرزهای مشترک عراق و اردن و پیوستن به نیروهای «الحشد الشعبی»عراق در نقاط مرزی مشترک بین دو کشور هدف دیگر مرحله آینده عملیات ارتش سوریه در استان دیر الزور عنوان شده است.

بالطبع پیوستن ارتش و نیروهای مسلح دو کشور عراق و سوریه به یکدیگر در مرزهای مشترک، پیامدهای مهمی بر صحنه تحولات سوریه خواهد گذاشت و موازنه‌های سیاسی و ژئو سیاسی را به سود بغداد و دمشق و محور مقاومت تغییر خواهد داد و ایران و عراق و سوریه و لبنان به عنوان اعضای محور مقاومت را به یکدیگر مرتبط خواهد کرد که مهمترین هدف منطقه‌ای این محور طی سال‌های گذشته بوده و با محقق شدن آن، راه‌های تردد و امداد و کمک‌رسانی گروه‌های تروریستی در حومه شمالی و شرقی استان حماه را مسدود خواهد کرد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۸۷۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتش اسرائیل باید امروز وارد رفح شود

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل»، اسموتریچ در بیانیه ای، تاخیر در شروع عملیات رفح را خسارت بار و عامل افزایش تلفات رژیم صهیونیستی و کاهش احتمال زنده ماندن اسرا دانست.

وی گفت: ارتش اسرائیل باید امروز وارد رفح شود و دشمن را شکست دهد.

این عضو تندروی کابینه نتانیاهو در حالی خواهان اشغال فوری رفح است که ارتش اشغالگر اعلام کرد که چارچوب زمانی برای تخلیه رفح تعیین نمی کند و اکنون فقط «ارزیابی های عملیاتی» را انجام خواهد داد.

براساس گزارش رادیو ارتش رژیم صهیونیستی، عملیات رفح به حومه شرقی این منطقه خواهد بود و نظامیان این رژیم در عمق منطقه عملیات نخواهند کرد.

این رسانه صهیونیستی اعلام کرد که تل‌آویو، روز گذشته مصر را از آغاز عملیات تخلیه در شرق رفح مطلع کرده است.

گزارش ها حاکی از بسته شدن گذرگاه رفح به روی کامیون ها از یکشنبه بعدازظهر است اما گذرگاه برای مسافران باز است.

به گزارش ایرنا، آژانس امدادرسانی و کاریابی ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) امروز دوشنبه با اشاره به خطرات حمله زمینی احتمالی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح تاکید کرد که این شهر را ترک نخواهد کرد.

آنروا اعلام کرد که حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح به معنای افزایش رنج و مشکلات غیرنظامیان و جان باختن انسان‌های بیشتر است.

آژانس امدادرسانی و کاریابی ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) با تاکید بر اینکه پیامدهای این امر برای یک میلیون و ۴۰۰ هزار فلسطینی ویرانگر خواهد بود، اضافه کرد: رفح را ترک نخواهیم کرد و برای طولانی‌ترین مدت ممکن اینجا خواهیم ماند و برای نجات زندگی مردم به کمک‌رسانی ادامه می‌دهیم.

همزمان با تهدیدات مقامات صهیونیست برای حمله زمینی به شهر رفح در جنوب نوار غزه، ارتش رژیم صهیونیستی امروز دوشنبه از آغاز روند کوچاندن ساکنان منطقه شرقی رفح به شهر خان یونس خبر داد.

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی با انتشار ویدئویی، از ساکنان محله‌ های شرقی شهر رفح از جمله الشوکه، السلام الجنینه، تبه زراع و البیوک خواست تا به خان یونس بروند.

بر اساس نقشه اعلام شده توسط سخنگوی ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی، گذرگاه زمینی رفح در محدوده عملیات نظامی این رژیم خواهد بود.

سخنگوی ارتش اشغالگر اسرائیل اعلام کرد: برای تشویق حرکت تدریجی غیرنظامیان در مناطق مشخصی از پیامک و مکالمات و اطلاعیه هایی استفاده خواهیم کرد.

در همین ارتباط، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که بر اساس برآوردها، حدود ۱۰۰ هزار غیرنظامی در شرق شهر رفح زندگی می کنند.

کد خبر 849669 منبع: ایرنا برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه رژيم صهيونيستى فلسطین

دیگر خبرها

  • ارتش اسرائیل باید امروز وارد رفح شود
  • آغاز کوچاندن ساکنان شرق رفح از سوی رژیم صهیونیستی + فیلم
  • گزارشی از حملات توپخانه‌ای اشغالگران به حومه درعا در سوریه
  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • وعده مهم انصارالله یمن برای آغاز عملیات در دریای مدیترانه/ هشدار مجارستان درباره وقوع جنگ جهانی سوم/ وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید/ افزایش سطح هشدار برای 5 سفارتخانه کره جنوبی
  • ۲ پایگاه متعلق به تروریست‌ها در سوریه منهدم شد
  • انهدام ۲ پایگاه متعلق به تروریست‌ها در سوریه
  • محدودیت‌ها و تنگناهای رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس